De schreeuw van de Leeuw: De verkiezingen

Senioren Brabant is nog steeds actief en is politiek innovatief druk bezig om bestuurlijk Nederland van binnenuit te hervormen.
Iedere  zondagmorgen worden de politiek waterstanden weergegeven in de peilingen; de politieke barometer van Nederland. Johan de Leeuw geeft daar iedere  zondagmorgen een commentaar op vanuit zijn grote glazen bol in Almere.

Dus krijgt u van ons wekelijks “De schreeuw van de Leeuw” gepresenteerd, als een Nieuw Nederlands Peil in de vorm van de waterstanden.

Goedemorgen beste medelanders,

Bij elke verkiezing doet hij het weer! Ik heb het over Rutte. Even op de rij.

  • Geen geld naar de Grieken
  • Werkenden krijgen € 1000,-
  • De Nederlander gaat het nu ook in zijn buidel voelen dat de economie goed draait. Koopkracht stijgt.
  • En nu? De val op zetten voor Baudet?

Een zeer ongebruikelijke zet maar één met mogelijk grote gevolgen. Het kan twee kanten op gaan. Een grotere opkomst en een klapper voor FvD en een domper voor de VVD. Dat zal ook stemmen kosten van SP en PVV. Mogelijk zelfs van D66 en het CDA.

Dat laatste kan ook de niet uitgesproken bedoeling van Rutte zijn want de VVD voelt er veel voor om samen met FvD te gaan regeren. Het is alleen jammer dat Rutte zijn hele verhaal op meningen baseert en niet op feiten. We hebben de EU nodig voor samenwerking is de hoofdlijn.

Dat is klinkklare en bewezen onzin. De EU is juist een georganiseerde wijze van niet samenwerking. Samenwerking komt altijd tot stand op basis van vrijwilligheid. Een mooi voorbeeld is de Hanzenperiode. De EU tegenwerking wordt in Brussel georganiseerd door het uitvaardigen van regels en wetgeving waar niemand op zit te wachten en bedacht door duurbetaalde  lieden die het eigen belang najagen.

Ik denk dat het niet nodig is om hier voorbeelden van te geven. We kennen ze helaas allemaal. Eén leuke dan. We moeten aan de vierkante gehaktbal.

Maar het kan erger. Het klimaat is nu bij uitstek een ding wat zich leent voor samenwerking. Maar er is de EU. De georganiseerde tegenwerking. Wat doen GL en D66. Ze laten Nederland voorop lopen terwijl het gewoon nog te vroeg is. Nu lopen we het risico dat we dure besluiten nemen op basis van verkeerde technieken.

Waarom doet GL en D66 dat? Nou simpel, ze weten als geen betere dat als je op de EU moet wachten dat dan de zeespiegel al 6 meter gestegen is alvorens de eerste EU wet er zal zijn. Bovendien, veel landen liggen niet aan zee en dus is het ook niet hun primaire zorg. En dus zadelen D66 en GL ons op met techniek uit het jaar kruik die ook nog eens onbetaalbaar is. Is de EU duur? Ja, nou en of. Inmiddels kost de EU ons 100 miljard aan pensioenvermogen en jaarlijks 10 miljard aan rentederving op spaartegoeden.

Daarnaast is Nederland Netto betaler van ongeveer één miljard aan inleg voor het duurste spel zakdoekje leggen , niemand zeggen. Het kost dus miljarden en het levert saggerijn op en 0,0 samenwerking. De Euro? Is dat wat. Nou ja, er is een grote geldstroom van Noord Europa naar Zuid Europa. Allemaal geld wat u maandelijks tekort komt en het helpt de Grieken niet. Wel de Griekse banken.

O ja, bijna vergeten. Handel. Ja we handelen al eeuwen met Duitsand, Engeland en alle anderen. Daar hebben we de EU helemaal niet voor nodig. Sterker, dat kunnen wij Nederlanders bewezen als de beste.

Nog iets over Brexit. Engeland is een chaos zegt Rutte. Nou beste Mark, de inkomens van de Engelsen stijgen harder dan die van EU burgers. Wat een chaos. Ja, in het hoofd van een VVDer wel maar niet in mijn hoofd. Wat hebben we aan een economie waar de gewone burger niet aan mee mag doen?

Overigens, het is geen chaos in Engeland, het is een chaos in het Engelse parlement. Was het in Nederland maar een chaos in het parlement dan bleef mijn koopkracht op peil. Nu wordt mijn koopkracht goed georganiseerd  omlaag gedrukt. Trouwens uw koopkracht ook want ja, als het geld naar u gaat dan gaat het niet naar de Griekse banken en naar Italië. Dan hadden we geld genoeg om in Nederland een basisinkomen te organiseren zoals de Italianen dat gaan doen.

Nu doet Italië dat met uw Eurotjes en met toestemming van de EU.  Nou er is dus wat te kiezen donderdag. Wilt u dat uw koopkracht stijgt. Stem dan niet op Rutte.

Maar ga in ieder geval stemmen.

Johan de Leeuw 19 mei 2019.

De Peilingen van vandaag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt ons helpen door te delen

RSS Nieuws van het provinciehuis

Copyright © 2019 SENIOREN BRABANT