De schreeuw van der Leeuw (2) : Na het huwelijk begint het echte leven

Tja, en na de verkiezingen ook. Hans Brusselmans kwam, zag en overwon.

Zo gek is dat niet. Hij deed beloften die we graag horen. Hij zou veel gaan doen aan de sociale agenda in Europa en op hoofdlijnen gaan sturen in plaats van op de vierkante gehaktbal. De EU zou niet alleen meer voor de grote bedrijven zijn maar ook voor de mensen. Met die uitgangspunten is de EU trouwens ook tot stand gekomen.

De tegenstanders van de huidig EU horen dat graag. Maar lieve kiezers, dat beloofde hij ook 5 jaar geleden. En toen begon het normale leven. De Olietanker EU voer over hem heen en kapitein Brusselmans verdronk in de eigen belangen van de lidstaten en de drank van ene Juncker. Hij kreeg wel een aai over zijn bolletje en een kusje er op. Maar het geheugen van kiezers is niet zo denderend. Bovendien komt Hans overtuigend over en de tegenstanders van Brusselmans vochten elkaar de tent uit. En zo geschiede. Hans werd de EU kampioen. Maar nu begint het normale leven. Al de lidstaten zullen Hans zijn idealen onmogelijk maken en het zal blijken dat Hans het ook in de nu komende 5 jaar niet voor elkaar zal krijgen.

Ook de ouderen kregen een plekje in het EU parlement. In 2014 lukte het niet maar deze reis ging het iets beter. Begrijpelijk want veel ouderen staat het water aan de lippen en de harde pensioen verlaging ligt op de loer. Maar dierbare ouderen, ook hier bent u bij de neus genomen. 50PLUS heeft best mooie punten opgenomen in hun programma maar het belangrijkste ontbreekt. In welke familie zal de heer Manders plaatsnemen. Mijn inschatting? De ALDE.

Hij komt immers uit de VVD en de club van de pensioenhater Rutte club zit daar ook evenals de ouderen ontwijkers van D66. Mander zit dan midden tussen de pensioenhaters en is ingekapseld. Hij kan dus niks voor u doen. Of denkt u nu echt dat Manders al die VVDers gaat bellen om te zeggen dat zij en hij het in het verleden helemaal verkeerd hebben aangepakt. Dat zij veel beter voor de ouderen hadden moeten opkomen. Denkt u dat nu echt? Neemt u van mij aan; de EU is omgekeerd evenredig met uw pensioen.

HOE MEER EU DES TE MINDER PENSIOEN.

Het geld moet naar het zuiden anders valt de EURO uiteen. En Hans Brusselmans is verpersoonlijking van de EU, Men koos dus indirect voor minder geld in het Noorden en dus voor minder pensioen. En zo werd Nederland wederom het land wat tegen zijn eigen belang kiest om het Zuiden de gelegenheid te geven om vrolijk te leven op uw zuur verdiende centjes. Nou ja, over 5 jaar zien we wel verder. Als de EU in zijn huidige vorm nog bestaat.

Geniet van je zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt ons helpen door te delen

RSS Nieuws van het provinciehuis

Copyright © 2019 SENIOREN BRABANT