De schreeuw van de Leeuw (6): We hebben er een jokkebrokje bij!

Heeft u goed opgelet? Minister Schouten van Landbouw deed een Ruttetje. Zij beweerde dat den Nederlander te weinig aan voedsel uitgeeft. Per gezin zo’n 10% van het inkomen gaat naar voeding. Zij vond dat dat te weinig is.

Ik heb dat voor mezelf eens uitgeplozen en kwam toen op 40%. Dat is dus aanzienlijk hoger. Reden om eens verder te denken en toen kwam het langzaamaan helder op het netvlies. Stel, u eet vanavond met het gezin Sperziebonen met aardappeltjes en een balletje gehakt.

Laten we zeggen dat dat voor drie personen op een investering komt van € 10,- Hoeveel is dat van uw maandelijks inkomen in procenten? Nou dat hangt natuurlijk heel erg af van de hoogte van uw inkomen. Heeft u een netto inkomen van € 5000,- per maand of is dat € 2000,- per maand. Laten we even vasthouden aan die € 10,0 per dag aan voeding en dat x 30 doen dan hebben we het over € 300,- per maand.

In procenten van het maandinkomen is dat bij € 2000,-  is dat 15% maar bij een netto inkomen van € 5000,- is dat nog maar 6%. Schouten kan dus niet rekenen of laat de verkeerde ambtenaren rekenen en ja, dat is garantie voor een Ruttetje. Overigens zijn de bedragen fictief. In de praktijk besteden ons gezin aan drank en voeding 40% van ons netto inkomen maar dat is natuurlijk sterk afhankelijk van ons netto inkomen. Als wij 2x zo veel netto zouden hebben  dan daalde die 40% onmiddellijk naar 20%.Kort om, Schouten  heeft er geen idee van hoe het inkomen bij gewone mensen zich verhoud tot haar ministersinkomen.

Even een zijsprong;

Heeft u het ook door? Er is helemaal geen pensioenakkoord. Er is hooguit een vergader en denk richting. Al die poppenkast was voor de bühne. Het onderhandelen begint nu pas en ik voorspel u dat dat nog jaren kan gaan duren met een ongewisse uitkomst.

Maar intussen, geniet van de komende dagen want het is zomer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt ons helpen door te delen

RSS Nieuws van het provinciehuis

Copyright © 2019 SENIOREN BRABANT