De schreeuw van de Leeuw (5): NEE ik ga het even niet over pensioenen hebben. Ik zit nog in mijn rouwperiode.

Er zijn ook andere zaken die onze aandacht behoeven. Neem Rutte; “als de grote bedrijven hun personeel niet beter gaan betalen en verhogingen beperkt blijven tot de directies, dan draai ik de belastingverlichtingen die beloofd zijn weer terug”.

Nu is het normaal dat Rutte zijn beloften niet houdt maar dat doet hij altijd geruisloos. En nu? Openlijk en voor iedereen waarneembaar. Hij zegt ook

“de VVD gaat de belangen van de middengroepen beter behartigen”

Wat is dat, grazen in de tuin van GL en de PvdA? Nou zijn die laatste twee partijen erg druk met het geld uit de zakken kloppen van de middengroepen. En het Forum zit hem dwars en daar zitten ook veel mensen uit het midden. Het leuke is wel dat onmiddellijk de werkgevers op de stoep staan om? Ja waarom? Hem in het gareel terug te krijgen? Ik weet het niet we zullen het zien. Wat ik van belang vond was uit te vinden wat Rutte bedoelt met middengroepen. Ik heb ooit Eva Jinek op TV horen zeggen dat zij dacht dat € 150.000,- het gemiddelde loon was van den Nederlander.

Dus ik gelijk naar het Torentje bellen. Het werd snel duidelijk. Volgens Mark verdient de middengroep tussen de € 90.000- en een minister inkomen. (bijna 2 ton)  Toen snapte ik het weer. Mark wil beter gaan zorgen voor de groep waar hij al jaren goed voor zorgt maar nu meer expliciet.

En de Ministers?

Ik vind dat het inkomen van de minister gekoppeld moet worden aan de indexering van de pensioenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt ons helpen door te delen

RSS Nieuws van het provinciehuis

Copyright © 2019 SENIOREN BRABANT